Over Habets Consultancy

Over mij

Mijn naam is Huub Habets, na het afronden mijn studie aan de Pedagogische Academie (PABO) was ik aan het begin van mijn loopbaan zo’n drie jaar (tijdelijk) parttime  werkzaam als Leraar Basisonderwijs. Omdat de vooruitzichten op een toekomst in het Onderwijs toentertijd niet zo goed waren, heb ik al gauw de overstap gemaakt naar een andere bedrijfstak.

Ik was daarna méér dan 42 jaar fulltime werkzaam bij achtereenvolgens ABP, USZO en het UWV en heb nooit spijt gehad van mijn carrièreswitch.

Het grootste gedeelte van mijn loopbaan was ik werkzaam in het vakgebied van de  ‘Sociale Zekerheid’ waarvan de laatste 20 jaar als arbeidsdeskundige: de eerste twee jaren bij de primaire afd. Sociaal Medische Zaken en later als arbeidsdeskundige bij de afd. Bezwaar & Beroep van het UWV.

Een arbeidsdeskundige stelt in Nederland vast in hoeverre iemand arbeid kan verrichten en of hij/zij (on)geschikt is voor het verrichten van zijn eigen werk. Op basis hiervan wordt besloten of iemand, al dan niet gedeeltelijk, in dienst blijft bij de werkgever en/of (mogelijk) recht heeft op een WIA-uitkering, of een schadevergoeding van zijn arbeids-ongeschiktheidsverzekering.

Ik ben lid van de ‘Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen’ (lidnr. 102197) en aangesloten bij de ‘Stichting Register Arbeidsdeskundigen’ (lidnr. 1605).

De NVvA richt zich als beroepsvereniging op de professionalisering en profilering van arbeidsdeskundigen. De vereniging zorgt voor de ontwikkeling van het beroep en geeft kaders voor bewaking van normen en waarden bij de beroepsuitoefening.

De Stichting Register Arbeidsdeskundigen (SRA) draagt al meer dan 30 jaar bij aan de kwaliteitsbevordering van het vak van arbeidsdeskundige.

Dit geeft de zekerheid dat u te maken heeft met een professionele arbeidsdeskundige.

Dit betekent dat ik een officieel onderzoek mag verrichten en naar aanleiding daarvan een rapport mag opstellen, waarin de mogelijkheden van de zieke werknemer gekoppeld worden aan de functie-eisen en specifieke werkomstandigheden. Wat kan de werknemer (nog) wel of niet? Op basis van dit onderzoek geef ik een onafhankelijk advies aan de werkgever over de verdere aanpak.

Neem contact op

Schoolstraat 11, 6285 BB Epen (L)
06 – 22 57 01 76
info@habetsconsultancy.nl